Рада продовжить розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Рада продовжить розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Укрінформ
Верховна Рада 5 червня продовжить розгляд у другому читанні президентського законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це йдеться у порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту. 

Упродовж пленарного вівторка депутати продовжать розгляд поправок до доопрацьованого до другого читання законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд", внесеного Президентом України до парламенту у грудні 2017 року. У першому читанні ВР ухвалила його 1 березня 2018 року.

Окрім того, парламентарії планують включити до порядку денного сесії понад 20 проектів законів і постанов. Серед них – президентський проект №8265 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі", законопроект №8337 "Про внесення змін до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" (щодо основ соціального захисту заручників)" та урядовий законопроект №8324 "Про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки".

Цього дня у повторному читанні, з пропозиціями Президента, у Раді мають намір розглянути закон "Про приватну детективну (розшукову) діяльність", ухвалений у парламенті 13 квітня.

Також порядком денним передбачено розгляд у першому читанні трьох законопроектів №8157, 8157-1, 8157-2 стосовно створення та діяльності Національного бюро фінансової безпеки України.

Разом з тим Рада планує ухвалити кілька постанов щодо перейменування населених пунктів, зокрема міста Переяслав-Хмельницький.

Читайте також: Гройсман обіцяє піти у відставку, якщо Рада "провалить" Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Рада розпочала розгляд поправок до законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд"  23 травня і продовжила у четвер, 24 травня. Депутатам залишилось розглянути 655 поправок із 1927. Окрім того, депутатам ще треба розглянути близько півсотні поправок до норм законопроекту, які ще не погоджені з МВФ, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатури в антикорупційні судді.

Ухвалення закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

21 травня Комітет з питань правової політики та правосуддя погодив текст законопроекту до другого читання, зокрема, він підтримав поправки щодо встановлення мінімальної кількості суддів - 35 осіб для початку роботи суду. Окрім того, комітетом узгоджено положення щодо того, що підсудність ВАС має збігатися з підсудністю НАБУ. З тексту законопроекту, ухваленого 1 березня, було вилучено всі згадки про перевірки суддів ВАС на поліграфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-