Українського консула в Гамбурзі звільнили через антисемітські заяви

Українського консула в Гамбурзі звільнили через антисемітські заяви

Укрінформ
Консула Генерального консульства України в Гамбурзі Василя Марущинця у середу звільнено з посади та дипломатичної служби через антисемітські заяви.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

“У зв’язку із повідомленнями, які набули значного резонансу, щодо дій консула Генерального консульства України в Гамбурзі Василя Марущинця, МЗС України було здійснено такі кроки. Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства закордонних справ України (далі – Комісія) здійснено дисциплінарне провадження у формі службового розслідування, за результатами якого Комісія дійшла висновку, що дії В.І.Марущинця розцінюються як порушення Присяги державного службовця, правил етичної поведінки державних службовців, дії, що шкодять авторитету державної служби”, - йдеться у повідомленні.

Комісія вважає, що дії Василя Марущинця є несумісними з дипломатичною діяльністю та принципами державної служби та запропонувала застосувати до нього дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади державної служби.

Зазначається, що наказ про звільнення Василя Марущинця з посади та дипломатичної служби видано 30.05.2018 р.

"Копію дисциплінарної справи та результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передано для подальшої правової оцінки до правоохоронних органів", - зазначили у МЗС.

Читайте також: Представник України в ООН назвав негідником консула, звинуваченого в антисемітизмі

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар МЗС України відкрив дисциплінарне провадження щодо українського консула в Гамбурзі Василя Марушинця, на цей період його відсторонили від виконання своїх обов’язків.

3 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про початок дисциплінарного провадження щодо "антисемітів та тих, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу".

Марушинець на своїй закритій сторінці у Facebook активно розміщував дописи антисемітського характеру.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-