Росія не допускає українських лікарів до політв'язнів — Супрун

Росія не допускає українських лікарів до політв'язнів — Супрун

Укрінформ
Росія не дає можливості українським медикам надавати допомогу та слідкувати за станом політв'язнів.

Про це Громадському повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час акції на підтримку Олега Сенцова біля посольства Росії.

Вона зазначила, що прийшла на акцію підтримати Сенцова і всіх українських політв'язнів.

«Я недавно була в Женеві там виступала перед Всесвітньою асамблею охорони здоров'я і говорила саме про наших політв'язнів і що Російська Федерація не дозволяє нам доступ до них, щоб ми могли їм надавати допомогу. І ми не знаємо в якому вони стані», — розповіла міністр.

Також Супрун зазначила, що закликала «міністрів охорони здоров'я цілого світу, які належать до Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоб вони вимагали від Росії звільнити наших політв'язнів».

Український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль після того, як Сенцов оголосив про голодування. Україна на рівні МЗС звернулася до Росії через голодування Сенцова.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який пройде у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Читайте також: Звільнити Сенцова: Кличко збирає підписи зіркових спортсменів

Глобальна акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова  відбудеться 1 та 2 червня, перед Чемпіонатом світу з футболу, який стартує у Росії 14 червня.

Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Нині Сенцова утримують у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-