Климпуш-Цинцадзе назвала фактори, що гальмують подальші зміни в Україні

Климпуш-Цинцадзе назвала фактори, що гальмують подальші зміни в Україні

Укрінформ
Європа має оцінювати досягнення України у сфері реформ, беручи до уваги особливості країни та виклики, з якими вона сьогодні стикається.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час форуму GLOBSEC-2018 у Братиславі, повідомляє Урядовий портал.

"Європа має оцінювати досягнення України у сфері реформ, беручи до уваги особливості країни та виклики, з якими вона сьогодні стикається. Кожна сфера потребує реформ. Кожне питання складне. Кожне рішення ставиться під сумнів. Проте існує спільне розуміння у громадянського суспільства та уряду, що нам потрібно рухатися вперед. Українське суспільство також хоче залишити пострадянську систему в минулому і рухатися далі", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що в Україні на тлі російської агресії триває низка важливих реформ, які могли б викликати масові протести в інших країнах, навіть завести їх у політичний глухий кут.

"А Україні вдалося їх запустити без соціальних потрясінь", - акцентувала віце-прем'єр.

Серед факторів, що гальмують подальші фундаментальні зміни в Україні, вона назвала «російську агресію, яка відбирає значні матеріальні та людські ресурси, та вірус популізму, який загрожує не тільки країнам Європи, а й Україні».

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому європейська ідея для українців – не просто гасло

Саме тому, на думку віце-прем’єр-міністра, зараз для України критично важливо не допустити перемоги популістів та відкату реформ.

GLOBSEC - глобальний аналітичний центр, що базується у Братиславі. Це незалежна громадська організація, головною метою якої є організація глобальних дискусій з залученням ключових експертів з зовнішньої політики та політики безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-