Парубій розповів про плани Ради на день голосування за Антикорупційний суд

Парубій розповів про плани Ради на день голосування за Антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що парламент зможе в четвер, 24 травня, розглянути у другому читанні законопроект про внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань з метою запуску роботи бюро.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Водночас, за словами Парубія, це залежатиме від того, наскільки затягнеться розгляд законопроекту про Антикорупційний суд.

«Я запланував ряд важливих рішень, які ми могли би розглянути, в тому числі у четвер. Зокрема, можливо, ми встигнемо закон про ДБР, бо я нагадую, що ми дали скорочену процедурою і, можливо, ми встигнемо вийти на кінцеве рішення по закону про ДБР», - сказав він, відповідаючи про плани роботи парламенту наступного пленарного тижня, що розпочнеться 22 травня.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій сподівається на компроміс із МВФ та Венеційською комісією

Разом із цим спікер нагадав, що на четвер планується також винести на розгляд сесійної зали президентський законопроект «Про Вищий антикорупційний суд». За його словами, якщо правовий комітет Ради узгодить на засіданні комітету в понеділок більшість позицій, то розгляд документа в сесійній залі пройде набагато швидше. 

«Якщо сторони лишаться на різних позиціях, звичайно, буде дискусія, а якщо буде узгоджена позиція - ми зможемо набагато швидше пройти його, тому, умовно, ми зможемо в четвер зранку вийти на прийняття рішення і мати ще повний робочий день для прийняття рішень», - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, 17 травня Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект змін до деяких законодавчих актів, що мають удосконалити діяльність Державного бюро розслідувань і забезпечити початок його функціонування.

Законопроект спрямований на вирішення комплексних правових організаційних та кадрових питань, пов'язаних із забезпеченням роботи Державного бюро розслідувань. Документом пропонується, зокрема, внести зміни до закону "Про Державне бюро розслідувань", якими уточнюються окремі повноваження ДБР, встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату ДБР та керівника підрозділу внутрішнього контролю.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-