Алгоритму визначення

Алгоритму визначення "зайвого" кандидата до ЦВК досі не знайшли - Парубій

Укрінформ
Представники більшості парламентських фракцій виступили за продовження політичних консультацій з кадрових питань, зокрема щодо оновлення складу ЦВК.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій після завершення перерви в засіданні Ради, яку він оголошував для обговорення кадрових питань, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Хочу повідомити, що у мене зараз відбулася нарада з головами і представниками фракцій і груп стосовно кадрових питань. Під час наради більшість представників підтримали позицію, щоб по кадрових питаннях, в тому числі і ЦВК, продовжити політичні консультації у зв'язку з тим, що алгоритмів, як визначити із 14 кандидатів 13, не було знайдено», - сказав Парубій.

Водночас він уточнив, що фракція «Блоку Петра Порошенка» наполягала на тому, щоб це питання було в порядку денному засідання 17 травня, але «більшість, фактично всі інші фракції, виступили за позицію продовжити політичні консультації». 

Читайте також: Парубій зібрав голів фракцій і груп на "кадрову нараду"

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-