НАБУ спростовує

НАБУ спростовує "угоду" з Онищенком за спиною САП

Укрінформ
Детективи НАБУ допитали нардепа Олександра Онищенка через інтернет-зв'язок під процесуальним наглядом прокурорів САП.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Заяви про те, що буцімто Національне антикорупційне бюро України пропонувало народному депутату Олександру Онищенку, який, за даними слідства, є організатором масштабної корупційної "газової схеми", укласти "угоду зі слідством" без відома прокурорів САП, не відповідають дійсності. Ініціатива про співпрацю в обмін на компенсацію збитків та надання показань стосовно низки високопосадовців до детективів Бюро неодноразово з вересня 2016 року надходила саме від адвокатів Олександра Онищенка. В свою чергу детективи НАБУ повідомили адвокатів, що укладення таких угод — це виключна компетенція прокуратури", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ заявляють, що детективи надавали необхідні роз'яснення підозрюваному Онищенку під час усіх трьох відеоопитувань, які відбулись упродовж грудня 2016 - травня 2017 рр.

У відомстві зазначають, що під час відеоопитувань детективи намагалися з’ясувати умови, за яких умов Онищенко готовий був би піти на "угоду", а також конкретику щодо фактів корупції за участю високопосадовців, якою підозрюваний був готовий поділитися. Всі ці деталі були озвучені представникам САП та безпосередньо керівнику антикорупційної прокуратури, запевняють у НАБУ.

Крім того, під час першого спілкування з Онищенком через інтернет-відеозв’язок у грудні 2016 року участь у ньому, окрім детективів Бюро, брав керівник одного з відділів САП, вказують у відомстві.

"Результати усіх таких бесід належним чином оформлені та долучені до матеріалів слідства. Всі дії здійснено під процесуальним керівництвом прокурорів САП, з виконанням їхніх вказівок та доручень. З-поміж іншого, ці вказівки стосувались слідчих дій детективів за кордоном, в тому числі в частині вибору країн для проведення допитів підозрюваного", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Холодницький змінив прокурорів у справі про "плівки Онищенка"

Раніше керівник САП Назар Холодницький заявив, що був обурений, коли дізнався з інтерв'ю Онищенка, що детективи НАБУ нібито зробили екс-депутату пропозицію укласти угоду зі слідством в обхід прокурорів САП.

Як відомо, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-