Антикорупційний суд: Парубій розповів про

Антикорупційний суд: Парубій розповів про "камінь спотикання"

Укрінформ
Найбільша дискусія у підготовці проекту закону про антикорупційний суд до другого читання залишається щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фактично найбільша дискусія залишається по одній позиції - це повноваження громадської ради міжнародних експертів. І фактично це є ключовим моментом, по якому триває дискусія. Але я вважаю, що пора дискусію на рівні комітету завершувати і переносити її в зал, щоб Верховна Рада прийняла рішення», - пояснив Парубій.

Водночас спікер запевнив, що станом на сьогодні в профільному комітеті враховано більшість пропозицій і рекомендацій Венеційської комісії.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд". Зазначено, що законопроект "спрямований на визначення засад організації та діяльності Вищого антикорупційного суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності".

Читайте також: Парубій назвав дедлайн для законопроекту про Антикорупційний суд

За результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-