Корчак назвала суди, які

Корчак назвала суди, які "спускають на гальмах" скарги НАЗК щодо звітів партій

Список
Укрінформ
Екс-глава Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак оприлюднила перелік судів в Україні, які найчастіше закривають подання НАЗК щодо порушень у звітах політичних партій.

Про це Корчак заявила на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо брати ситуацію по Києву, то лідерами в Києві є Печерський, Голосіївський та Шевченківські районні суди. Якщо за регіональним принципом, по всій Україні, то такими "лідерами" із закриття проваджень за поданням НАЗК стали суди в Полтавській, Харківській, Чернігівській та Дніпропетровській областях", - заявила Корчак.

Вона зауважила, що, відповідно до законодавства, суд має упродовж трьох місяців розглянути справи щодо порушень у звітах політичних партій (які є адміністративними правопорушеннями).

"Вони (судді - ред.) в межах своїх процесуальних повноважень закривають справи і немає можливості притягнути до відповідальності тих осіб, які дійсно вчинили правопорушення. І тут стоїть питання не стільки якості протоколів, скільки тих "шпарин", що містяться в Кодексі адмінправопорушень", - додала вона.

Читайте також: У партій конфіскували понад 1,3 мільйона незаконних грошей

Причому, як зауважує Корчак, ці дії не можна кваліфікувати як умисел, однак "в агентства виникає питання, наскільки такі дії законні і не порушують принципів правосуддя". 

Вона також відзначила, що найчастіше такі судові засідання за поданням НАЗК переносяться у зв'язку з відпусткою, хворобою чи неявкою судді, в результатів чого суб'єкти подання визнаються винними, однак не притягаються до відповідальності через завершення терміну давності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-