Українську армію очистять від рудиментів радянсько-російської ідеології - Президент

Українську армію очистять від рудиментів радянсько-російської ідеології - Президент

Укрінформ
Упродовж останніх чотирьох років здійснено низку заходів із зміцнення національної ідентичності українців, а політика історичної пам’яті знову стала українською.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи на відкритті фотовиставки "Герої" на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За чотири роки ми здійснили низку ефективних, результативних кроків, які зміцнили нашу національну ідентичність. Ми повертаємося до своїх витоків та до власної української історії. Політика історичної пам’яті знову нарешті стала українською", - зазначив він.

У цьому контексті Президент нагадав, що наприкінці минулого місяця начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко затвердив Програму заходів щодо відновлення та впровадження національних бойових традицій у Збройних силах України.

"Армію остаточно очистять від усіх небезпечних рудиментів радянсько-російської ідеології. Ці рудименти негативно впливали на бойовий дух українського війська. Вони паморочать нам голову облудними пропагандистським штампами, покликаними тримати нас на ментальній орбіті Росії", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Козаки та УПА: Порошенко наголосив на зв’язку всіх поколінь захисників України

Крім того, він зауважив, що протягом останніх чотирьох років було змінено дати державних свят, пов’язані із військовими, такі як День захисника України, День десантних військ, День прикордонника тощо, які раніше відзначалися за російською традицією.

Порошенко наголосив, що в українському військовому календарі не повинно бути нічого спільного з країною-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-