Аваков заявляє, що Бочковський не працюватиме на посаді глави ДСНС

Аваков заявляє, що Бочковський не працюватиме на посаді глави ДСНС

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Сергій Бочковський не буде працювати на посаді голови ДСНС.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не маю таких даних, що він (Бочковський — ред.) вийшов на роботу. Бочковський не буде працювати на цій посаді. Бочковський обвинувачується за цілим рядом кримінальних статей, м'яко кажучи, несумісних з державною посадою. І той рівень показань, який зараз використовується у кримінальному процесі, в рамках якого він проходить, і той рівень звинувачень, який йому висувається, несумісний з можливістю для нього перебувати на державній посаді такого рівня. А те, що він, використовуючи особливості судочинства, поки що перехідного, і особливості законодавства намагається поновитися на посаді, показує рівень цього чиновника в минулому", - сказав Аваков.

За словами міністра, поки не буде іншого рішення Кабінету міністрів, Держслужбою з надзвичайних ситуацій і надалі керуватиме Микола Чечоткін.

"ДСНС успішно керує достойна людина, генерал Чечоткін, і буде керувати надалі, поки не буде іншого рішення Кабінету міністрів. Наскільки я знаю, Кабмін не планує якось реагувати на проміжне рішення судів, яке належним чином не дає можливості пану Бочковському зайняти відповідне робоче місце", - зазначив Аваков.

Раніше в МВС поінформували, що рішення суду про поновлення Бочковського на посаді оскаржено у законному порядку.

Крім того, як заявили у міністерстві, на дії суддів окружного адмінсуду Києва, які ухвалювали рішення щодо Бочковського, буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади.

Читайте також: Бочковський подав заяву до Мін'юсту про відновлення на посаді

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Той разом із адвокатом 27 квітня прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

7 травня адвокат Бочковського Ігор Федоренко заявив, що поновлений судом на посаді голови ДСНС Сергій Бочковський передав до Міністерства юстиції заяву з вимогою виконати судове рішення і допустити його до роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-