Берлін підтверджує намір Меркель зустрітися з Порошенком 10 травня в Ахені

Берлін підтверджує намір Меркель зустрітися з Порошенком 10 травня в Ахені

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір провести коротку зустріч з президентами України Петром Порошенком і Франції Еммануелем Макроном на полях церемонії вручення європейської премії в Ахені 10 травня.

Це підтвердила представник уряду Німеччини Мартіна Фітц на брифінгу в Берліні у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виходимо з того, що така зустріч відбудеться", - сказала Фітц.

Раніше і сама Меркель згадувала можливість такої зустрічі. Уточнивши при цьому, що не йдеться про скорочений "Нормандський формат".

Можливість зустрічі з пресою за підсумками зустрічі поки не передбачається.

Читайте також: Порошенко зустрінеться з Меркель і Макроном 10 травня в Ахені - DW

Канцлер виступить на церемонії вручення престижної європейської премії Карла Великого за внесок в об'єднання Європи, яка цього разу присуджена президенту Франції Макрону. Французький лідер отримує премію за "відданість ідеї європейської єдності" і рішучу боротьбу "проти націоналізму та ізоляціонізму, спрямовану на подолання європейської кризи".

Церемонія розпочнеться в Коронаційному залі Ахенської ратуші об 11.15 (12.15 за київським часом) 10 травня. На ній будуть присутні, в тому числі, лідери Іспанії, Люксембургу, Болгарії, України, Литви та Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-