Нападники намагалися

Нападники намагалися "домовитися" з Найємом через залякування - Заліщук

Укрінформ
Народний депутат Мустафа Найєму (фракція БПП), якого побили у Києві 30 квітня, отримував погрози на електронну пошту.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла народний депутат від БПП Світлана Заліщук.

"Я так само бачила певну інформацію щодо Мустафи, яку можна кваліфікувати як погрози, йому вони приходили на особисту пошту, з посиланням на Аллаха, на релігію, на віру, про те, що може бути покарання по відношенню до його особистості, якщо він не забере заяву. Ми бачимо і такі спроби впливу на Мустафу. Я б говорила, що це реальні залякування", - сказала вона.

Заліщук зазначила, що підозрювані намагаються домовитися через різні канали. "У тому числі були спроби домовлятися, виходити на певних депутатів, які знайомі з Мустафою, для того, щоб Мустафа забрав цю заяву. Причому таких спроб через різних людей, родичів, знайомих, друзів, налічується чимало. У нас були знайомі, які дзвонили в прокуратуру і в прокуратурі були джерела, які говорили, що "на нас тиснуть", - сказала парламентарій.

Читайте також: Побиття Найєма: судову експертизу не провели через поганий стан здоров'я

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєму побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета. 

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-