США не зверталися до ГПУ за допомогою у справі Манафорта - Єнін

США не зверталися до ГПУ за допомогою у справі Манафорта - Єнін

Укрінформ
Спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер не звертався до Генпрокуратури України за допомогою щодо розслідування у справі Пола Манафорта - колишнього глави виборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник генпрокурора Євген Єнін. 

"Відверто здивований останньою публікацією в "Нью-Йорк Таймс" щодо призупинення співпраці ГПУ з правоохоронними органами США, зокрема щодо Манафорта. Хочу сподіватись, що йдеться про банальну помилку в перекладі (lost in translation), оскільки про жодні проблеми в міжнародно-правовому співробітництві між ГПУ та нашими американськими партнерами не йдеться. Кращим свідченням цього є повернуті з США в Україну понад 600 тис. дол. США в рамках проваджень, пов’язаних зі згаданими у статті "Нью-Йорк Таймс" провадженнями", - зазначив він.

Єнін додав, що жодних "заборон" виконувати запити про міжнародно-правову допомогу з США не існує.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: Мюллер розкрив запитання до Трампа

"...Американські правоохоронці, ані ФБР, ані Мюллер, до ГПУ з жодними запитами про правову допомогу у зв’язку зі справою Манафорта не звертались. Тобто і «забороняти» не було що в принципі", - підсумував він.

Як повідомлялося, видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому йшлося про призупинення слідства у чотирьох справах, пов'язаних із колишнім главою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом.

На думку авторів статті, це пов'язано з тим, що українські чиновники не хочуть образити Трампа, аби не втратити фінансову підтримку США та постачання зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-