Президент доручив розібратися з підкупами на місцевих виборах

Президент доручив розібратися з підкупами на місцевих виборах

Укрінформ
Правоохоронні органи мають ретельно розслідувати усі факти підкупу виборців, що мали місце на  місцевих виборах у неділю.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко перед початком засідання РНБО України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже стурбований кількістю фактів підкупу виборців з боку окремих політичних сил. Для мене як для Президента та гаранта конституційних прав і свобод громадян, у тому числі, виборчих прав, це є абсолютно неприйнятним. І тому я б дуже попросив Національну поліцію, Генеральну прокуратуру, СБУ довести і щоб  кожен, хто скоїв цей злочин проти демократії, опинився у в’язниці", - сказав Порошенко, коментуючи місцеві вибори у неділю.

І перебування в опозиції "аж ніяк не дає політичного захисту від кримінального переслідування", додав Президент.

Читайте також: КВУ про вибори до тергромад: кандидати встановили "рекорд" за масштабами підкупу

Він зазначив, що підтримує пропозицію громадської мережі "Опора" щодо законодавчого врегулювання питання посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Як  повідомлялося, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України пройшли перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-