Гройсман розповів помічнику держсекретаря США про переговори з МВФ

Гройсман розповів помічнику держсекретаря США про переговори з МВФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі обговорив з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом важливі моменти щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Йшлося також про протидію російській агресії, зокрема на міжнародній арені, а також взаємну торгівлю, передусім в контексті обмежень на імпорт металопродукції до США, повідомляє Урядовий портал.

"Питання фінансової стабільності - це важливий пріоритет. І тут співпраця з МВФ – надважлива", - сказав Гройсман і додав, що співпраця з міжнародними фінансовими організаціями дуже важлива для України, зокрема з огляду на тягар боргів, взятих до 2014 року.

Він нагадав, що з Фондом ведуться перемовини з двох питань - створення антикорупційного суду, яке перебуває на стадії ухвалення необхідного законодавства, та запровадження ринкової формули визначення ціни на газ для українських споживачів. У контексті цін на паливо, Прем'єр-міністр повідомив, що українська сторона має свій варіант рішення, і підтримка США в цьому питанні буде дуже на часі.

"Я розумію, як це непросто бути в такій ситуації, в якій є зараз Україна, - відповів Весс Мітчелл. - Та наш пріоритет - аби Україна була стабільною та в безпеці. Моя пропозиція - вживайте всіх необхідних кроків, які у вашій компетенції, аби показати МВФ, що ваші наміри серйозні. Аналіз ситуації, аргументація рішень і їх реалізація має спрацювати".

Читайте також: Порошенко сьогодні зустрінеться з помічником держсекретаря США

Як зазначив Мітчелл, підтримка України з боку Сполучених Штатів Америки є дуже глибокою. "Вона не тільки на рівні гілок влади, а й народу США. Для нас важливо впроваджувати програми підтримки та захисту, передусім оборонного характеру, для України", - додав він.

Це вже друга зустріч Прем’єр-міністра та помічника держсекретаря за останні кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-