Будапешт заявляє, що засідання Комісії Україна-НАТО залежить лише від Києва

Будапешт заявляє, що засідання Комісії Україна-НАТО залежить лише від Києва

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає, що проведення засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні у рамках саміту Альянсу у липні залежить лише від Києва.

Про це він заявив у п'ятницю у Брюсселі, відповідаючи на запитання українських журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я сказав генеральному секретарю, що зустріч НАТО-Україна на саміті залежить лише від України", - заявив глава угорського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн-членів НАТО у п'ятницю обговорять євроатлантичні прагнення України стати членом Альянсу.

Водночас Угорщина вже втретє заблокувала проведення Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через претензії до мовної статті українського закону про освіту.

У лютому Будапешт заблокував друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснила, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Читайте також: Україна й Угорщина мають якнайшвидше вирішити суперечності - Столтенберг

Згодом міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

28 вересня 2017 року в Україні набув чинності закон "Про освіту". Згідно з новим законом, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська. Для шкіл національних меншин передбачено поступове запровадження української мови як мови викладання.

У МЗС Угорщини наголосили, що блокуватимуть євроінтеграцію України, якщо закон про освіту не змінять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-