У двері НАТО Україна стукає не з порожніми руками — Порошенко

У двері НАТО Україна стукає не з порожніми руками — Порошенко

Укрінформ
Зростання моці й потужності української армії є вагомим аргументом на користь повноправного членства України у Північно-Атлантичному альянсі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистостей на Софійській площі з нагоди 100-річчя створення прикордонного відомства України та випуску офіцерів-прикордонників із Національної академії Держприкордонслужби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша міць і потуга – вагомий аргумент на користь нашого повноправного членства в Північно-Атлантичному альянсі. Ми стукаємо у їхні двері не з порожніми руками”, - сказав глава держави.

Як він нагадав, минулого тижня стало відомо, що Збройні сили України, за версією аналітичного центру Global Firepower, входять у десятку найсильніших армій у Європі.

“У нас зараз восьме місце (у загальноєвропейському рейтингу - ред.) і перше – серед країн, які не входять до НАТО. Членство в цьому оборонному союзі дає додаткові бонуси, які би нас підняли ще вище”, - підкреслив Президент.

Водночас глава держави зазначив, що не варто “втрачати відчуття грунту під ногами, щоб не паморочилась голова”. За його словами, до зазначеного європейського рейтингу не входить російська армія, але натомість у глобальному рейтингу, укладеному тією ж Global Firepower, російське військо за потужністю – друге у світі і поступається лише США.

Читайте також: Президент назвав автокефалію УПЦ остаточним ментальним унезалежненням від РФ

“Для нас Збройні сили РФ – це армія країни-агресора, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбас і готова в будь-який момент до повномасштабного вторгнення на святу українську землю”, - зауважив Порошенко.

У цьому зв’язку він наголосив, що попереду в України “колосальна робота” зі зміцнення обороноспроможності.

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-