Бочковського судять за трьома статтями, серед яких хабар - МВС

Бочковського судять за трьома статтями, серед яких хабар - МВС

Укрінформ
Поновлений на посаді голови ДСНС Сергій Бочковський наразі перебуває у статусі обвинувачуваного за трьома статтями Кримінального кодексу, серед яких - отримання хабара.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Бочковському (інкримінують - ред.) - ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), 366 (службове підроблення) ККУ. (Василю) Стоєцькому (екс-заступнику Бочковського - ред.) - ст. 368 і ст. 364", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що Головне слідче управління МВС 23 березня 2015 року зареєструвало щодо цих двох осіб кримінальне провадження, згодом повідомило їм про підозру і направило обвинувальний акт до суду.

"Справу (щодо Бочковського і Стоєцького - ред.) наразі розглядає суд першої інстанції. Процес слухається по суті, у них статус обвинувачених і підсудних, вони на лаві підсудних, юридично і фактично", - сказав Шевченко.

Як повідомлялося, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Читайте також: Повернення Бочковського: рішення суду можуть оскаржити

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було  оголошено про  підозру.

У березні Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи обом у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав. Затримані внесли застави і вийшли з СІЗО.

Однак влітку 2017 року стало відомо, що Бочковського судять за двома зовсім іншими епізодами: вимагання грошей в очільників територіальних підрозділів з погрозою звільнення і розтрата грошей під час закупівлі металошукачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-