Повернення Бочковського: рішення суду можуть оскаржити

Повернення Бочковського: рішення суду можуть оскаржити

Укрінформ
Поновлений на посаді голови ДСНС Сергій Бочковський хоче покарати тих, хто порушив проти нього кримінальну справу.

Про це він заявив у коментарі журналістам після засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця кримінальна справа... ясна річ, за неї рано чи пізно, понесуть покарання (ті, хто порушив цю справу — ред.). Хочу сказати одне: я завжди все довожу до кінця", - сказав Бочковський.

Адвокат Бочковського Володимир Єніч у коментарі Укрінформу повідомив, що це рішення може бути оскаржене впродовж 30 днів в Київському апеляційному адміністративному суді.

"Суд допускає подібне поновлення негайно після видачі певних виконавчих документів, напевно, складення повного тексту рішення. А як буде приймати рішення Кабмін (про поновлення Бочковського на посаді — ред.) - я не можу наразі сказати. Це рішення до певної міри є специфічним, з огляду на те, що якщо я не помиляюся, у жодного з працівників органів держвлади не було такого великого проміжку часу, більш ніж три роки між датою звільнення і датою поновлення на посаді. Ми розуміємо, що воно буде оскаржене в апеляційному порядку... Але за законом воно (рішення) має бути виконано в частині поновлення негайно", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 26 квітня Окружний адміністративний суд  Києва скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Бочковський через суд повернув собі крісло глави ДСНС і зарплату за три роки

25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було  оголошено підозру.

У березні Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи обом у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав. Затримані внесли застави і вийшли з СІЗО.

Однак влітку 2017 року стало відомо, що Бочковського судять за двома зовсім іншими епізодами: вимагання грошей в очільників територіальних підрозділів з погрозою звільнення і розтрата грошей під час закупівлі металошукачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-