Визволення заручників залежить не від адвокатів, а від Путіна - Геращенко

Визволення заручників залежить не від адвокатів, а від Путіна - Геращенко

Укрінформ
Визволення українських заручників у РФ залежить виключно від рішення президента Володимира Путіна, бо суд у Росії виконує замовлення Кремля.

Таку думку висловила у коментарі Укрінформу член делегації України в ПАРЄ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, відповідаючи на запитання про вплив на суд над українським журналістом Романом Сущенком позбавлення його захисника Марка Фейгіна адвокатського статусу.

«При всій повазі до адвокатів, які підтримують українців, головне їхнє завдання – це не тільки захист. Бо про який юридичний захист може йти, коли мова не про суди, а судилища, де жоден адвокат не врятує свого підзахисного? Феміда російська давно працює не на закон, не на право, а на виконання політичних замовлень Кремля. Доля всіх наших заручників залежить не від адвокатів, не від консулів, не від українських дипломатів, а виключно від волі Путіна. Захоче Путін - звільнить, не захоче - на жаль, вони будуть і далі перебувати за гратами абсолютно безпідставно», - вважає Геращенко.

Читайте також: Геращенко закликає Путіна звільнити бранців до інавгурації

Водночас вона подякувала адвокатам, які підтримують українців і кримських татар, оскільки часто це єдиний зв'язок бранців зі світом.

Як відомо, 24 квітня російського юриста Марка Фейгіна, який є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, позбавили статусу адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-