Луценко сказав, коли можуть звільнити Холодницького

Луценко сказав, коли можуть звільнити Холодницького

Укрінформ
Висновки Контрольно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) щодо дисциплінарних порушень керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури мають бути підготовлені упродовж двох тижнів.

Про це поінформував генеральний прокурор України Юрій Луценко, який у вівторок перебуває з візитом у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Зараз ведуться активні слідчі дії. У п'ятницю і сьогодні ми здобули остаточне підтвердження того, що у діях і вказівках пана Холодницького вбачаються грубі порушення наших нормативно-правових документів – підкреслюю, з моєї точки зору. Вона не співпадає у даному випадку з паном Ситником (директора НАБУ – ред.) Я поки що не бачу підстав для кримінального переслідування, хоча не можу його виключити», - заявив Луценко

Генпрокурор нагадав, що його заява та заява Ситника вимагають від КДКП звільнити керівника САП Холодницького з посади. 

Читайте також: Луценко: Деякі питання у боротьбі з корупцією все ще відкриті

Луценко висловив думку, що висновок доповідача у цій справі буде готовий цього тижня або на початку наступного. «У ситуації з керівником САП – це спільна операція і спільна позиція НАБУ та ГПУ, адже отримані у ході спільних дій матеріали показують наявність серйозних проблем із базовими цінностями керівника антикорупційного правоохоронного органу і реальними діями», - зауважив генпрокурор. 

Як повідомляв Укрінформ, ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних порушень. Зокрема, генпрокурор просить комісію розглянути питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-