Захист Януковича вимагає повернутися до допиту свідків

Захист Януковича вимагає повернутися до допиту свідків

Укрінформ
Адвокати екс-президента Віктора Януковича клопотатимуть в Оболонському райсуді, де розглядається справа про держзраду Януковича, про повернення на стадію судового слідства.

Про це в коментарі журналістам заявив адвокат Януковича Ігор Федоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є таке процесуальне повернення до судового слідства, до дослідження обставин, буде відповідне клопотання, будемо подавати", - сказав Федоренко.

За словами адвоката Віталія Сердюка, "суд має право повернутися до допиту свідків".

"У нас засідання призначені на 25-26 квітня по цій справі, по графіку судових засідань, тому до 3 травня є час", - додав адвокат.

На зауваження журналістів, що наступне судове засідання призначено на 3 травня, Сердюк відповів, що після того, як адвокати пішли, те, що відбувалося в судовій залі, не має жодного відношення до законності, "тому що суд - це судді, прокурори і адвокати, і коли немає однієї із цих складових, по мірі того, що відбувається поза цим процесом, не має жодної юридичної сили".

Читайте також: Держзрада Януковича: прокурори більше місяця писали промову для дебатів

Як повідомляв Укрінформ, у засіданні у цій справі в четвер після допиту екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна і розгляду певної кількості клопотань захисту суд оголосив про перехід до стадії судових дебатів. Водночас, адвокат Януковича Віталій Сердюк висловив протест проти такого рішення суду, і, коли суддя все ж таки надав слово прокурору для промови, адвокати покинули залу судових засідань, таким чином зірвавши початок проведення судових дебатів. Суддя Дев'ятко перервав виступ прокурора і оголосив перерву до 3 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-