Порошенко сьогодні зателефонує Варфоломію

Порошенко сьогодні зателефонує Варфоломію

Укрінформ
Президент у четвер проведе телефонну розмову зі Вселенським патріархом Варфоломієм, під час якої поінформує про рішення ВР про підтримку його звернення щодо створення Української православної помісної церкви.

Про це глава держави сказав під час виступу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українська автокефальна помісна церква є однією з інституційних основ нашої незалежності. Дозвольте мені цей дух передати у телефонній розмові з Вселенським патріархом, яка відбудеться просто зараз. Ми доведемо позицію парламенту, Президента, українських церковних ієрархів»,- сказав Порошенко.

Читайте також: Рада підтримала звернення Президента про автокефалію для УПЦ

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні, а також закликав Верховну Раду підтримати це звернення.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-