Савченко не схотіла здавати біозразки під примусом і заявила про тортури

Савченко не схотіла здавати біозразки під примусом і заявила про тортури

Фото
Укрінформ
Підозрювана у підготовці теракту народний депутат Надія Савченко заявила, що розцінюватиме примусовий відбір у неї біозразків як фізичні тортури.

Про це вона сказала під час засідання в Шевченківському райсуді Києва, куди її доставили для відбору біозразків для експертизи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Примусово відбирати такі зразки я забороняю. Я заявляю, що будь-яку спробу розцінюю як фізичні тортури, мені лізти до рота я не дозволю", - заявила Савченко.

Адвокат депутата Дмитро Бугай зауважив, що такі дії є приниженням честі і гідності людини.

Раніше адвокат подав клопотання з проханням перебувати підзахисній "поза кліткою", поруч із захисником. Суддя це дозволила.

Читайте також: Савченко доставили до суду для відбору біозразків

Наразі суддя Ольга Юзькова пішла до нарадчої кімнати для прийняття рішення за клопотанням сторони обвинувачення про примусовий відбір зразків біоматеріалів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Крім того, її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на Президента Петра Порошенка.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Під час судового засідання депутат оголосила голодування з 24 березня.

17 квітня Савченко пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа.

Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-