Суд у справі Януковича ідентифікував на відео Путіна, Аксьонова й Шойгу

Суд у справі Януковича ідентифікував на відео Путіна, Аксьонова й Шойгу

Укрінформ
Експертиза фільму "Крым. Путь на родину", який був раніше долучений як доказ з боку обвинувачення до справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича, підтвердила, що на цьому відео дійсно президент РФ Володимир Путін та міністр оборони Сергій Шойгу.

Відповідний висновок експертів озвучив на засіданні головуючий суддя Володимир Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також експертиза підтвердила, що на цьому відео так званий "екс-прем'єр Криму" Сергій Аксьонов і командувач ЧФ РФ Олександр Вітко.

Про призначення цієї експертизи суд прийняв рішення ще 18 січня. Водночас, за словами судді, ця експертиза надійшла до суду 3 квітня.

Також у суді адвокат Януковича Віталій Сердюк зачитав заяву Януковича, у якій екс-президент наголосив, що його адвокати були відсутні на засіданнях з поважних причин і тому спроба суду замінити адвокатів на державних захисників буде ним розцінена як злочин і порушення його прав.

Читайте також: Суд у справі держзради Януковича допитує Добкіна

"Суд вимушений звернути увагу Януковичу, що суд цілком розуміє свою відповідальність і зміст ст. 374 Кримінального кодексу, якою обвинувачений Янукович фактично погрожує", - зазначив Дев'ятко.

Водночас, як раніше наголошував головуючий суддя, разом з тими засіданнями, на які захисники екс-президента не прийшли на минулому тижні, загалом адвокати Януковича пропустили 13 засідань.

Також суд дослідив документи, які долучені з боку обвинувачення, а саме - певні розсекречені документи СБУ і АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-