Захисту Лавриновича вручили обвинувальний акт — адвокат

Захисту Лавриновича вручили обвинувальний акт — адвокат

Укрінформ
Генеральна прокуратура України 17 квітня вручила адвокатам екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича обвинувальний акт.

Про це у Facebook написав його адвокат Євген Солодко.

"17 квітня 2018 року - апогей прокурорського безглуздя стосовно Олександра Володимировича Лавриновича - 5 хвилин тому в адвокатському офісі стороні захисту вручено обвинувальний акт", - написав Солодко.

Як повідомляв Укрінформ, Лавриновичу інкримінують скоєння злочину за ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій). Колишньому міністрові юстиції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

За версією слідства, в 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович, в обхід голосування в парламенті, дав дозвіл на офіційну публікацію Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули й екс-президентові Віктору Януковичу.

Читайте також: Розслідування справи Лавриновича завершили

15 вересня 2017 року Печерський районний суд Києва обрав Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.

27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра і скасував це рішення Печерського райсуду.

12 грудня начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що досудове розслідування стосовно Лавриновича завершене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-