Президент - про санкції проти РФ:  Коли санкції глобальні – вони є ефективні

Президент - про санкції проти РФ: Коли санкції глобальні – вони є ефективні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам відзначив важливість координації санкційної політики.

Про це йдеться на сайті Глави держави.

«Якщо російська компанія на сьогодні не працює в Україні, застосування санкцій було би беззмістовним. Для мене головна мета, щоб санкції були глобальними. Тоді, коли санкції глобальні – вони є ефективні. Вони робляться не для піару і не для того, щоб якось нашкодити Росії», - наголосив Глава держави.

За його словами, мова йде про те, щоб створити потужну мотивацію Росії повернутися за стіл переговорів, забрати війська з української території, не застосовувати право вето щодо миротворців, припинити агресію проти українського Донбасу та українського Криму. "І тут ми маємо зробити дуже детально розраховану, ювелірну роботу, яка принесе обов’язково свій результат", - додав Порошенко.

Глава держави зауважив, що три-чотири роки тому ніхто не вірив в успіх цих позицій, а коли був обраний Президентом США Дональд Трамп, лунали прогнози, що Україну начебто розміняють на Сирію: «(Говорили - ред.) Дональд Трамп за спиною України домовиться з Путіним, а Україна залишиться на узбіччі. Де зараз ці критикани, так звані експерти, які безперервно з екранів українського телебачення розповсюджували цю так звану зраду?»

Читайте також: Росію слід позбавити права вето в Радбезі ООН - Порошенко

Порошенко наголосив, що за напрямками, де є пряма відповідальність Президента, досягнуто вагомих результатів – у зовнішній політиці Україна знаходиться дуже високо в порядку денному всього світу, в тому числі партнерів, і в питанні національної безпеки і оборони, де вдалося відновити українську армію, яка демонструє високі показники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-