Порошенко сподівається, що миротворці ООН зайдуть на Донбас до кінця року

Порошенко сподівається, що миротворці ООН зайдуть на Донбас до кінця року

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко робить усе можливе для розгортання миротворчої місії на Донбасі вже у 2018 році.

Про він це заявив у інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 13 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я роблю все можливе для того, щоб ми розгорнули цю (миротворчу – ред.) місію вже у 2018 році», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що півтора-два роки тому світ і слухати не хотів про миротворців.

«По-перше, вони казали, що це дуже дорого – це декілька мільярдів доларів; по-друге, ніхто не поїде в Україну для того, щоб допомогти встановити мир як ключовий елемент Мінських домовленостей і повернути захоплені росіянами землі під український суверенітет. На сьогодні в нас більше чотирьох десятків країн погодилися взяти участь у складі миротворчої операції починаючи від Канади та інших представників країн «Великої сімки» і завершуючи країнами ЄС, які не є членами НАТО», - поінформував Порошенко.

Читайте також: МВС готує плани дій на випадок будь-якого сценарію на Донбасі - Аваков

Він акцентував, що як тільки Росія прийме позицію всього світу щодо необхідності розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі, "ми готові негайно виносити це питання на голосування в Раду Безпеки ООН".

«Багато членів Ради безпеки готові підтримати узгоджений проект (резолюції - ред.) Я особисто звернувся до генерального секретаря ООН Антоніо Гуттереша, щоб на схід України була спрямована оціночна місія, щоб ООН оцінило вартість, чисельність, терміни розгортання, попередні умови, і щоб почалася практична робота щодо реалізації зазначеного проекту», - сказав Порошенко.

Він зауважив, що для прибуття в Україну оціночної місії не потрібне рішення Радбезу ООН – вона може приїхати за рішенням генсека ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-