Трамп може змусити Росію рахуватися із демократичним світом - Гройсман

Трамп може змусити Росію рахуватися із демократичним світом - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що оголошення президента США Дональда Трампа про майбутній ракетний удар по Сирії у відповідь на хіматаку в Думі змусить РФ рахуватися з інтересами цивілізованого світу.

Таку думку Гройсман висловив під час XI Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перейшли до нового етапу лідерства і тут варто відзначити роль Сполучених Штатів Америки. Останні дії адміністрації президента Трампа є ось тими адекватними діями, які будуть змушувати агресора рахуватися із демократичним світом та поважати права людини", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що нині ніхто не заважає Росії побудувати якісну систему розвитку внутрішньої економіки, ніхто не забирає можливості створювати нормальні умови для життя своїх громадян. "Думаю, ряд поразок, який відбувся останнім часом у Росії, коли вони не змогли стати справжньою цивілізованою країною, спонукав їх намагатися змінити той світ, який став кращим, але у спосіб, який є абсолютно неприйнятним", - вважає Прем’єр-міністр.

Він закликав світову спільноту не закривати більше очі на проблеми, а здійснити чіткі заходи, які дозволять зупинити дії РФ та встановити мир не тільки на європейському континенті, а і далі поширювати демократичні цінності по всьому світу.

Читайте також: Держсекретар США заявив про завершення м'якої політики США щодо РФ

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп оголосив про можливість майбутнього ракетного удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку в сирійській Думі попри погрози з боку Росії збивати ці ракети.

7 квітня було заявлено про підозру на хімічну атаку в сирійському місті Дума у Східній Гуті. У результаті атаки загинули щонайменше 70 людей і ще більше тисячі постраждали.

Росія привела у готовність війська протиповітряної оборони та розвідки, а також ударні сили Збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-