У Порошенка підсумували візит до Берліна і назвали найважливішу заяву

У Порошенка підсумували візит до Берліна і назвали найважливішу заяву

Укрінформ
Переговори Президента Петра Порошенка з керівництвом Німеччини засвідчили, що Україна особливий партнер, на якого покладають великі надії.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"На фоні фінансового обвалу в Москві вдалий візит до Берліна. Переговори з канцлером, президентом Німеччини і спікером Бундестагу засвідчили, що Україна особливий партнер, на якого тут покладають великі надії. Німеччина готова до продовження санкцій проти Росії, тут підтримують ідею українського Президента щодо миротворців ООН і знають ціну російським словам", - зазначив він.

За словами Цеголка, найважливіша заява прозвучала з вуст канцлера Меркель: Україна не повинна втратити статус транзитера російського газу. І це також сигнал для Кремля.

Читайте також: Меркель про Nord Stream 2: Частина газу має йти через Україну

Ще одним дзвіночком, вважає прес-секретар Президента,  мають стати травневі переговори в Аахені. Вони, як було проанонсовано сьогодні, відбудуться між Порошенком, Макроном та Меркель. Але без Путіна.

Як повідомив Президент Порошенко, Україна найближчим часом синхронізує санкції проти російських олігархів зі США. Проти Дерипаски також.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Німеччині на запрошення федерального канцлера ФРН Ангели Меркель. Президент України є одним із перших іноземних лідерів, який перебуває з візитом у Берліні після формування нового уряду та переобрання Ангели Меркель на посаду федерального канцлера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-