Порошенко розповів Меркель про

Порошенко розповів Меркель про "великодню тишу" на Донбасі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко проінформував федерального канцлера ФРН Ангелу Меркель про збільшення кількості випадків порушення "великоднього" перемир'я на Донбасі з боку контрольованих Росією бойовиків.

Про це глава Української держави сказав на спільному з федеральним канцлером брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У десять разів більше контрольовані Росією бойовики і російські солдати порушують перемир'я, і лише 12 разів українські воїни відкривали вогонь у відповідь для того, щоб захистити себе. Ми не маємо спільного центру координації і контролю, російських представників на окупованій території, які би могли ефективно забезпечувати режим припинення вогню. Ми не маємо поки що прогресу на переговорах по Мінському процесу", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що перемир'я не дотримується, незважаючи на спільну заяву учасників "нормандського формату", яку підписав і президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: В українських тюрмах сидять 23 військових РФ – Порошенко

Як повідомлялося, 26 березня у Мінську Тристороння контактна група щодо Донбасу підтвердила намір встановити "всеосяжне, стійке і необмежене припинення вогню", починаючи з 30 березня 2018 року.

У четвер, 29 березня, на сайті Президента України з'явилася спільна заява лідерів країн "нормандської четвірки" щодо підтвердження відданості Мінським угодам. У заяві також вітається домовленість щодо поновлення з 30 березня режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила думку, що підтримка президентом РФ Путіним спільної заяви лідерів країн "нормандської четвірки" щодо "великоднього перемир'я" на Донбасі покладає на нього відповідальність за дотримання тиші.

Як відомо, минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ продовжували зривати "великоднє перемир'я", здійснивши 11 обстрілів позицій українських військових. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-