Меркель назвала продуктивними переговори з Порошенком

Меркель назвала продуктивними переговори з Порошенком

Укрінформ
Німеччина підтримує Україну політично, і ця співпраця є важливою.

Про це заявила у вівторок канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з Президентом України Петром Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я рада, що сьогодні в гостях у нас Президент України Петро Порошенко. Ми мали продуктивну розмову. Більше 20 років, як Німеччина з Україною співпрацює, ми також співпрацюємо в питанні Мінських домовленостей. Ми раді бачити, як розвивається Україна. Ми також розуміємо, в яких складних умовах перебуває Україна, і тому співпраця між нашими країнами така важлива, тому ми маємо підтримувати Україну в політичному сенсі та робимо це", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що вони з Порошенком обговорили Мінський процес.

"На жаль, немає досі сталого миру, але ми обговорили ті досягнення, які вже вдалося реалізувати. Я також говорила з президентом Росії Володимиром Путіним, обговорювала це питання, все це робиться задля тих людей, які живуть на сході України, і ми маємо запевнити вас, що Німеччина разом з Францією й надалі співпрацюватимуть для врегулювання Мінського процесу", - наголосила вона.

Меркель додала, що цього року планується проведення спільного німецько-українського форуму.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Порошенко перебуває з візитом у Німеччині на запрошення федерального канцлера ФРН Ангели Меркель.

Читайте також: РНБО найближчим часом розгляне санкції проти російських олігархів - Порошенко

У ході візиту заплановані також двосторонні переговори Порошенка з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Як заявив раніше Порошенко в інтерв'ю виданню Handelsblatt, у Берліні він має намір, серед іншого, обговорити з Меркель питання направлення миротворців ООН на Донбас.

Президент України є одним із перших іноземних лідерів, який перебуває з візитом у Берліні після формування нового уряду та переобрання Меркель на посаду канцлера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-