G7 обговорить, як забезпечити безпечне майбутнє України

G7 обговорить, як забезпечити безпечне майбутнє України

Укрінформ
Країни Великої сімки незмінно підтримують Україну та закликають її продовжувати рухатися шляхом реформування.

Про це йдеться у листі, надісланому міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд із запрошенням взяти участь у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів G7 у Торонто наприкінці квітня Павлу Клімкіну.

«Підтримка членами G7 України залишається непохитною, як і наше прагнення швидкого просування у процесі реформування, що є ключовим фактором успіху та стабільності України», - написала Фріланд.

За її словами, під час зустрічі у Торонто обговорюватиметься безпекова ситуація в Україні та навколишньому регіоні.

Читайте також: Україну вперше запросили на зустріч глав МЗС G7

«Мої колеги по G7 та я особисто із нетерпінням очікуємо на можливість дізнатися Ваші думки стосовно того, як спільними зусиллями ми можемо забезпечити мирне та безпечне майбутнє для України та її сусідів», - наголошується у листі.

Фріланд додала, що з огляду на складну міжнародну ситуацію, члени G7 шукатимуть шляхи співпраці заради пропагування спільних цінностей і одночасного захисту міжнародного порядку.

Як повідомляв Укрінформу, зустріч міністрів закордонних справ та оборони країн-членів G7 відбудеться 22-24 квітня у Торонто. Україна вперше в історії отримала запрошення долучитися до ознайомчої сесії у рамках цього заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-