Порошенко назвав

Порошенко назвав "Північний потік-2" політичним хабарем від Кремля

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко напередодні свого візиту до Берліна застеріг Німеччину щодо проекту будівництва трубопроводу "Північний потік-2", який фінансується Росією і не має економічного обгрунтування.

Про це глава Української держави заявив в інтерв'ю виданню Handelsblatt напередодні свого візиту до Німеччини.

«Даруйте жорсткі слова: але «Північний потік-2» є політичним хабарем в обмін на лояльність щодо РФ, який має на меті запровадження економічної та енергетичної блокади України, завдавши у такий спосіб суттєвої шкоди моїй країні», - наголосив Петро Порошенко.

За  словами Порошенка, альтернативним рішенням є модернізація чинного транзитного газопроводу, який проходить через Україну.

5 квітня 2018 року парламент прийняв постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу Nord Stream-2 та монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Читайте також: Порошенко пропонує європейським партнерам альтернативу Nord Sream 2

Компанія Nord Stream 2 має намір почати будівництво "Північного потоку-2" в 2018 році і завершити його до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу з пропускною спроможністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік становитиме 1220 кілометрів, він з'єднуватиме російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-