Ноняк обіцяє очистити Укртрансбезпеку від корупції

Ноняк обіцяє очистити Укртрансбезпеку від корупції

Укрінформ
Голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк запевняє, що боротьба з корупцією в очолюваному ним відомстві надалі посилюватиметься.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Ви вже знаєте, що вчора був затриманий працівник Укртрансбезпеки (на хабарі - ред.). З цими проявами ми боремося у нашій структурі, і хочу наголосити, що ми і далі будемо очищувати нашу службу від тих, хто має якісь корупційні ризики і прояви, тих, які не розуміють, що потрібно жити і працювати по закону. Ми таких людей будемо притягувати до дисциплінарної відповідальності і звільняти”, - сказав Ноняк.

Він поінформував, що з 2017 року було затримано близько 10 працівників Укртрансбезпеки за одержання хабарів, з початку цього року - вже троє осіб.

Ноняк також зазначив, що з метою виявлення корупціонерів в Укртрансбезпеці триває постійна співпраця з правоохоронними органами.

Читайте також: Керівник Укртрансбезпеки хоче почути претензії особисто від Омеляна

“Я на наступному тижні проведу розширену антикорупційну нараду, запрошу ряд силових підрозділів. Ми такі наради вже проводили, я бачу, що в цьому плані є ефективна робота і що потрібно знову провести таку нараду, щоб ми знову донесли нашим працівникам, що вони повинні забути за родинні зв'язки, “право дзвінка” чи щось подібне. Також ми запросимо ряд громадських організацій по відповідному антикорупційному спрямуванню на цю нараду”, - додав Ноняк.

Коментуючи ситуацію із затриманим посадовцем Укртрансбезпеки, якого викрили у Києві 5 квітня на вимаганні грошей за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення, Ноняк зазначив, що необхідно вдосконалювати законодавство щодо перевезень, аби уникати подібних випадків.

“Я неодноразово говорив, що потрібно змінювати нормативно-правову базу. Що я маю на увазі? Один із таких корупційних напрямків, і є затримані особи по відповідних напрямках, зокрема, це дозволи на міжнародні вантажні перевезення. Ми неодноразово зверталися до Мінінфраструктури з листами, і минулого року, і вже цьогоріч, для того щоб посилити відповідальність і унеможливити шанси для чиновника здійснювати ті чи інші корупційні прояви”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня у Києві посадовця Укртрансбезпеки викрили на системному вимаганні грошей за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Його затримали в одному зі столичних розважальних закладів під час отримання чергової частини хабара в розмірі 4,6 тисячі американських доларів.

Встановлено, що чиновник брав за документи від 100 до 500 доларів, у той час як їх офіційна вартість становить 49 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-