Найєм поширив звернення на підтримку Уляни Супрун

Найєм поширив звернення на підтримку Уляни Супрун

Укрінформ
Народний депутат Мустафа Найєм поширив звернення об'єднання «Реформи мають бути справжніми» на підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Допис із заявою об'єднання він розмістив на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Ми висловлюємо свою підтримку в.о. міністра охорони здоров`я Уляні Супрун, її команді та підтримуємо обраний курс розвитку та зміни, які запроваджує Міністерство охорони здоров`я за підтримки уряду. Вперше з часів незалежності нашої держави зміни в системі охорони здоров'я відбуваються системно. Міністерством охорони здоров'я та урядом була розроблена реформа системи охорони здоров'я, яка була ухвалена Верховною Радою України. З 1 квітня реформа почала запроваджуватися на місцях, і українці вперше за 27 років отримали можливість обирати свого сімейного лікаря, а не бути заручниками старої пострадянської системи "прописки". Вперше Україна системно підійшла до реформування фінансування системи, коли кошти будуть використовуватися ефективно, а українці зможуть отримати кращу якість послуг" - йдеться в заяві.

Там же зазначається, що з часів Помаранчевої революції лише від серцево-судинних захворювань у країні померло більше 6 млн громадян.

Втім, якби діяли програми, подібні до програми "Доступні ліки", що почала впроваджуватися урядом з приходом команди Супрун, цю цифру можна було б скоротити вдвічі.

Читайте також: Чи буде відставка Уляни Супрун на здоров’я українській медицині?

Також відзначається, що розпочалося будівництво ангіографічних центрів для екстрених втручань при інфарктах; закуплено стенти для невідкладного стентування, які надаватимуться безкоштовно для пацієнта. При закупівлі ліків через міжнародні організації було зекономлено до 40% бюджету, виділеного на ці цілі, що дає змогу спрямувати зекономлені кошти на додаткові ліки та медичні вироби. Із запровадженням реформи первинної ланки започатковується система охорони здоров'я, яка націлена особисто на кожного громадянина.

У заяві наголошується, що тільки тепер почали вирішуватися ті проблеми, які не вирішувалися десятиліттями.

"Вимоги відставки Уляни Супрун з боку реакційних сил Комітету з охорони здоров'я Верховної Ради - останній бій старої корумпованої системи, всемогутнього фармацевтичного бізнесу та популізму, яким байдуже до потреб реальних пацієнтів. Сьогодні наше суспільство складає екзамен на зрілість - чи готові ми, незважаючи на порожні лозунги про зраду і зубожіння, розбудувати нову систему охорони здоров'я України. Ми висловлюємо повагу та підтримку команді Уляни Супрун і закликаємо представників усіх політичних сил залишити осторонь вузькі інтереси і згадати, що одного дня існування в Україні сучасної медицини стане питанням саме вашого життя або смерті", - йдеться у заяві.

Заяву підписали, серед інших, Володимир Омелян, Максим Нефьодов, Іванна Климпуш-Цинцадзе, загалом 19 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 3 квітня, Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав минулорічний проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з посади.

Натомість Супрун заявила, що у відставку не збирається.

Уляна Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з липня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-