Аваков заявляє, що Коломойський дзвонить йому регулярно

Аваков заявляє, що Коломойський дзвонить йому регулярно

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що регулярно спілкується з олігархом, який був співвласником націоналізованого ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Про це він сказав в інтерв'ю Ліга.net.

"Я регулярно з ним (Коломоським - ред.) спілкуюся. Напевно, раз на пару тижнів. Він телефонує, запитує: "А як вам телешоу на нашому каналі?". І все у такому дусі. Це дуже забавні розмови, якщо хтось слухає. Але вони малопродуктивні, не про політику, тому, напевно, ніхто їх не публікує", - розповів Аваков.

Він зазначив, що з Коломойським його пов'язує 2014 рік і Дніпро, коли там була напружена ситуація. "Його тверда позиція патріота й рішучої людини тоді варта була дорогого,  і я цього ніколи не забуду", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що ніколи не брав грошей у Коломойського і разом з ним їх не заробляв ні у бізнесі, ні в політиці, тому у нього є можливість "спокійно з ним розмовляти".

Щодо теми ПриватБанку, то, за словами Авакова, про це вони з Коломойським постійно вели дискусії. "Те, що відбувалося з боргами, дивідендами Укрнафти, з тією ж процедурою по ПриватБанку - це дискусії, які у нас мали місце бути постійно. У нього є свої позиції, у мене свої", - сказав він.

Аваков також підкреслив, що справу щодо Коломойського і посадовців НБУ веде Генеральна прокуратура й НАБУ, а не Нацполіція і МВС, тому він може спокійно розмовляти з Коломойським.

Відповідаючи на запитання, чи обговорюють вони з Коломойським внутрішню політику, Аваков сказав, що іноді, але по телефону він такі речі все ж намагається не обговорювати. "Але він (Коломойський - ред.), безумовно, цікавиться", - зазначив керівник МВС.

Читайте також: Адвокати Коломойського спростовують інформацію про збитки ПриватБанку

На запитання, з ким ще з олігархів він спілкується, Аваков сказав, що з багатьма, "якщо є необхідність", і з Пінчуком, і з Ахметовим. "З Фірташем ні. Але через специфіку своєї роботи я спілкуюся практично з усім політичним спектром: починаючи від Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Андрія Садового і закінчуючи Бойком і Рабіновичем. Тому що така робота у міністра внутрішніх справ, якщо я хочу тримати баланс. З ким я тільки не спілкуюся", - підкреслив керівник МВС.

При цьому він сказав, що, коли піде з посади керівника МВС, обмежить своє спілкування тільки приємними для нього людьми. "А поки що керуюся цитатою з мого улюбленого Роберта Хайлайна: "Хороший політик той, хто вміє знаходити спільну мову з тим, хто йому не подобається", - зазначив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-