Холодницький пояснив, чому знову не надав слідчим зразки голосу

Холодницький пояснив, чому знову не надав слідчим зразки голосу

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що не надаватиме слідчим зразок голосу, поки розслідування його справи не передадуть іншому департаменту.

Про це він заявив після допиту у ГПУ у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Велася спроба провести слідчу дію - відібрання зразків голосу. Але те, що я казав при заході сюди, те кажу і зараз: я вважаю, що є упереджене ставлення, тому що керівник департаменту є фігурантом трьох проваджень САП і НАБУ, і мені не доводиться розраховувати на об'єктивне слідство. Тому буду чекати рішення про зміну слідчих і прокурорів, департаменту власне, який розслідує це провадження... Дві статті інкримінується: примушування свідка давати показання і розголошення даних досудового розслідування. І це зводиться до однієї справи - справи Супрун", - сказав Холодницький.

Він пояснив, що не бачить сенсу співпрацювати, поки не буде врегульоване питання з органом розслідування.

"Але готовий давати всі свідчення, готовий відстоювати свою позицію, і мені немає чого приховувати", - наголосив керівник САП.

Він також зазначив, що не відчував тиску з боку генпрокурора Юрія Луценка.

"З боку генпрокурора фактичного тиску не було, і це треба визнати. Були спроби ставити питання, запити про надання інформації у тих чи інших провадженнях. Ці запити були моментально повернуті назад як такі, що не підлягають виконанню", - сказав Холодницький.

Як повідомлялося, керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк 30 березня повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Читайте також: Холодницький заявив, що САП не розвалиться, якщо він піде

30 березня глави ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у скарзі просить звільнити Холодницького.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-