Холодницький каже, що після його звільнення САП керуватиме лише Луценко

Холодницький каже, що після його звільнення САП керуватиме лише Луценко

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що згідно з чинним законодавством після його звільнення або відсторонення від посади право керувати відомством матиме лише генпрокурор Юрій Луценко.

Про це він сказав на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи, що відповідно до закону я формально безпосередньо підпорядкований тільки генеральному прокурору, то з можливим відстороненням від посади чи звільненням, фактично, керувати САП має право за законом лише генеральний прокурор... Якщо він керує, фактично коли немає керівника САП, заступника (генпрокурора) повноцінного, не в. о. – то його втручання є законним", - сказав Холодницький.

Він зазначив, що наразі продовжує виконувати свої посадові обов'язки як очільник САП: "Поки що я працюю і виконую свої обов’язки".

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), в якій просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

У п'ятницю, 30 березня, керівник САП не з'явився на виклик слідчого Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ для надання зразка свого голосу. Пізніше Холодницький в коментарі Укрінформу сказав, що готовий надати ГПУ зразки свого голосу.

Читайте також: Луценко не керуватиме САП в разі усунення Холодницького - Ситник

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Ситник також сказав, що генеральний прокурор Юрій Луценко не керуватиме Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою у разі усунення з посади Назара Холодницького, оскільки у нього немає відповідних повноважень.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-