Холодницький вимагає оприлюднити всі записи з його кабінету

Холодницький вимагає оприлюднити всі записи з його кабінету

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що наполягатиме на оприлюдненні повністю, а не нарізками, всіх записів, які були зроблені в його кабінеті під час негласного прослуховування.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Я хочу і я буду наполягати під час розгляду цієї дисциплінарної скарги на оприлюдненні всіх тих записів, на яких грунтуються ці закиди”, - заявив Холодницький, коментуючи на прохання журналістів обвинувачення у "зливанні" інформації, зокрема, меру Одеси Геннадію Труханову.

Холодницький повідомив, що “тричі перепідписував підозри через недоліки, які були у цих підозрах, процесуальних документах”.

“Зливати інформацію, тим більше Труханову... Я  розумію, що зараз будуть намагатися показати вирізки з якихось розмов. Але я наполягаю, щоб ми почули усю розмову цілком, і дії - не слова, а дії, які послідували за цією розмовою”, - заявив Холодницький. 

Читайте також: Холодницький "зливав" інформацію про підготовку обшуків - Ситник

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), в якій просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, в якій фігурує Холодницький. 

Водночас, у п'ятницю 30 березня керівник САП не з'явився на виклик слідчого Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ для надання зразка свого голосу. Пізніше Холодницький у коментарі Укрінформу повідомив, що готовий надати ГПУ зразки свого голосу. 

Також 30 березня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Раніше в коментарі Укрінформу Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру Геннадію Труханову, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-