СБУ закрила в'їзд 23 росіянам, видвореним із Британії

СБУ закрила в'їзд 23 росіянам, видвореним із Британії

Укрінформ
Служба безпеки України закрила в'їзд 23 причетним до розвідувальних служб РФ громадянам Росії, яких видворено з Британії у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що їхня діяльність є зухвалим знущанням над однією з ключових функцій дипломатичного представництва, визначених Віденською конвенцією про дипломатичні зносини 1961 року - заохочення дружніх взаємостосунків між державами", - йдеться у повідомленні.

Грицак також зазначив, що розвідники РФ під прикриттям дипломатів все частіше вдаються до  провокацій, спрямованих на підрив основ міжнародної стабільності та безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Петро Порошенко оголосив, що Україна вирішила видворити 13 російських дипломатів.

Президент Європейської ради Дональд Туск 26 березня заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька Юлія.

Читайте також: Видворення дипломатів РФ: Йованович подякувала Україні за солідарність

Про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Албанія, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Швеція, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-