Віце-прем'єр анонсувала комісію Україна-НАТО на рівні послів

Віце-прем'єр анонсувала комісію Україна-НАТО на рівні послів

Укрінформ
У Брюсселі 28 березня відбудеться засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів країн-членів НАТО, на якому Україна планує представити основні положення Річної національної програми на 2018 рік.

Про це заявила на брифінгу в понеділок 26 березня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буквально в середу (28 березня - ред.) відбудеться комісія Україна-НАТО на рівнів послів країн-членів НАТО у Брюсселі, де ми зможемо максимально представити основні положення Річної національної програми на 2018 рік", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що наприкінці лютого уряд затвердив проект Річної національної програми на 2018 рік і висловила сподівання, що найближчими днями Президент її підпише.

Климпуш-Цинцадзе поінформувала, що в цьогорічному документі суттєво збільшено кількість завдань у галузі безпеки і оборони порівняно з попередніми роками.

Читайте також: Бойовий досвід українців не має аналогів у світі – майор НАТО

За її словами, у 2017 році було 375 заходів на реалізацію Річної національної програми, в цьому році заплановано 455 заходів, до реалізації яких залучено 58 міністерств і відомств. Віце-прем'єр також акцентувала, що в Річну національну програму на 2018 рік закладено кілька нових завдань, зокрема створення національної системи попередження та реагування на сучасні загрози національній безпеці. Також окремими пунктами закладено діяльність платформи протидії гібридним загрозам Україна-НАТО, впровадження державної політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в секторі безпеки і створення державної системи гарантування якості оборонної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-