Савченко оголосили підозру. ГПУ проситиме два місяці арешту

Савченко оголосили підозру. ГПУ проситиме два місяці арешту

Укрінформ
Генпрокуратура клопотатиме в суді про обрання міри запобіжного заходу для народного депутата Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на двомісячний термін.

Про це повідомила у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

"Після рішення Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надію Савченко було затримано. Згодом, за встановленою процедурою, генпрокурор Юрій Луценко підписав та особисто у присутності її адвокатів оголосив підозру Савченко у скоєнні низки кримінальних злочинів. Зараз Савченко знаходиться у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. У присутності адвокатів їй вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи", - повідомила вона.

За словами Сарган, клопотання про обрання міри запобіжного заходу для Савченко у вигляді тримання під вартою на двомісячний термін буде направлено до Шевченківського районного суду міста Києва. На коли буде призначено засідання суду, на даний момент не відомо, додала вона.

Сарган також нагадала, що Савченко, зокрема, інкримінується змова про вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Раніше Сарган у коментарі Укрінформу повідомила, що ГПУ проситиме в суді обрати для Савченко запобіжний захід у вигляді арешту без альтернативи внесення застави, "оскільки статті, які інкримінують Савченко, не передбачають іншого запобіжного заходу".

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Суд щодо Савченко має бути відкритим, щоб люди зрозуміли — депутат

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту. Відразу після цього слідчий Служби безпеки України повідомив Савченко про підозру у підготовці теракту в місті Київ, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти з ним до управління СБУ у м. Києві для складання протоколу затримання.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-