Парубій пояснив, від чого залежить прийняття закону про нацбезпеку

Парубій пояснив, від чого залежить прийняття закону про нацбезпеку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на те, що парламент зможе до травня ухвалити закон «Про національну безпеку України».

Про це він сказав на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що до початку травня можна розраховувати на прийняття закону (про нацбезпеку - ред.). Звичайно, це буде залежати від того, коли буде перше читання, потім відводиться два тижні на подання правок. Мені важко передбачити, скільки буде цих правок. Я впевнений, що це питання недалекої перспективи - в межах місяця-двох», - зазначив спікер.

Коментуючи те, що профільний комітет ВР у середу не зміг провести засідання і надати свої рекомендації до зазначеного законопроекту №8068, Парубій сказав, що у комітеті наразі триває дискусія з приводу положень документа.

«У комітеті йде дискусія, і це нормальний і хороший процес. У комітеті створена робоча група, яка напрацювала цілий ряд поправок, які рекомендує прийняти в першому читанні»,- підкреслив спікер.

Читайте також: Савченко заявляє, що Луценко "провокує" її на втечу з України

Він висловив сподівання, що в результаті цієї дискусії вдасться підготувати документ, який буде ефективним з погляду реформування сектору безпеки відповідно до стандартів НАТО.

Як повідомлялося, 21 березня Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони через відсутність кворуму не зміг провести засідання і ухвалити рекомендації щодо ухвалення в першому читанні законопроекту «Про національну безпеку України», внесеного Президентом 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-