Україна прагне конструктивних відносин з арабським світом – Президент

Україна прагне конструктивних відносин з арабським світом – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав кувейтську сторону підтримати намір України отримати статус спостерігача в Організації Ісламського співробітництва.

Про це він заявив під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Кувейту шейхом Сабахом Халідом Аль-Хамадом Ас-Сабахом, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

"Петро Порошенко попросив кувейтську сторону підтримати намір України отримати статус спостерігача в Організації Ісламського співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, глава держави подякував кувейтській стороні за підтримку ініціатив України в рамках міжнародних організацій та висловив сподівання на подальше плідне співробітництво на цьому напрямі.

Зі свого боку шейх Сабах Халід Аль-Хамад Ас-Сабах високо оцінив внесок України як непостійного члена Ради Безпеки ООН протягом 2016-2017 років у справу підтримання миру та безпеки в світі, а також захисту прав людини.

Зазначається, що сторони підтвердили необхідність подальших міжнародних зусиль для забезпечення дотримання основоположних принципів міжнародного права, передусім щодо поваги до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Читайте також: Українці зможуть отримувати візи в аеропорту Кувейта

Президент поінформував кувейтську сторону про продовження Росією переслідувань мусульманського населення в окупованому Криму та звернувся до еміра Кувейту з проханням сприяти полегшенню долі кримських татар та захисту їх прав.

Водночас Порошенко підтвердив прагнення України розвивати стабільні та конструктивні відносини з країнами арабського світу. Він підкреслив безальтернативність розв’язання регіональних конфліктних ситуацій шляхом мирних переговорів.

Співрозмовники привітали досягнуту в ході візиту домовленість щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

На зустрічі також обговорювалися питання регіональної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-