Порошенко назвав підписані у Кувейті документи новою сторінкою у відносинах

Порошенко назвав підписані у Кувейті документи новою сторінкою у відносинах

Укрінформ
Підписані 18 березня документи між Україною і Кувейтом ознаменували нову сторінку у двосторонніх відносинах.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, коментуючи сьогоднішні переговори у Кувейті, повідомляє прес-служба глави держави.

«Думаю, що це нова сторінка відносин між Україною і Кувейтом», - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що нинішній візит Президента України в цю країну є першим за 15 років.

«Ви знаєте, наскільки для нас є важливою зараз співпраця в галузі оборонної промисловості. Ми зробили далекий крок вперед, коли (були - ред.) підписані Угоди про військо-технічне співробітництво, про обмін конфіденційною інформацією», - зазначив глава держави.

Читайте також: Україна і Кувейт домовилися про співробітництво у військовій сфері

За його словами, декілька місяців тому у Кувейті разом з делегацією «Укроборонпрому» перебував начальник Генерального штабу ЗСУ, і тоді було напрацьовано надзвичайно важливі напрямки щодо військово-технічної співпраці.

Президент також відзначив великий інтерес до співпраці у галузі науки. Про це, за його словами, свідчить підписаний Меморандум між Національною академією наук України та Кувейтським інститутом наукових досліджень щодо обміну вченими, спільними науковими дослідженнями.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 18-19 березня здійснює державний візит до Кувейту. За результатами переговорів Президента й еміра Держави Кувейт Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Ас-Сабаха підписано низку документів про двостороннє співробітництво.

фото: прес-служба Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-