Україна і Кувейт домовилися про співробітництво у військовій сфері

Україна і Кувейт домовилися про співробітництво у військовій сфері

Укрінформ
Між Україною і Кувейтом підписано низку документів про двостороннє співробітництво за результатами переговорів Президента Петра Порошенка й еміра Держави Кувейт Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Ас-Сабаха.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави. 

Зокрема, укладення міжурядової Угоди про співробітництво у військовій та інших сферах створить правові рамки для здійснення співробітництва в оборонній сфері, зокрема в галузі оборонної промисловості та логістики, військової освіти та підготовки персоналу. Сторони також домовились про взаємний обмін розвідувальною та іншою спеціалізованою інформацією, співпрацю між оборонно-промисловими комплексами, постачання озброєння, військової техніки та іншої продукції військового призначення, обслуговування, ремонт та модернізацію військової техніки та обладнання. Крім того, документом створюються правові рамки у питаннях розробки та реалізації у разі необхідності відповідних програм, проведення спільних наукових досліджень, спільного виробництва та продажу оборонного обладнання шляхом використання технологій.

Підписаний Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом Держави Кувейт про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту закріплює намір сторін сприяти розвитку дружніх зв’язків між громадськими молодіжними організаціями, громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, а також науково-дослідницькими установами, які займаються проблемами молоді, фізичної культури і спорту України та Кувейту, шляхом участі представників обох держав у спортивних і молодіжних двосторонніх заходах, науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах тощо. Сторони також засвідчили свої наміри щодо обміну фахівцями, науковими публікаціями та відповідною інформацією в цій сфері.

Читайте також: Порошенко поговорив з еміром Кувейту про миротворців на Донбасі

Крім того, підписано Меморандум про взаєморозуміння та наукове співробітництво між Національною академією наук України та Кувейтським інститутом наукових досліджень. Документ закріплює домовленість сторін розвивати довгострокове взаємовигідне науково-технічне співробітництво у таких галузях, як екологія, біотехнології, харчові технології, дослідження води, нафтохімія, альтернативні види палива, нанотехнології тощо, шляхом спільного використання наявного обладнання та приміщень, інформації, досвіду та розробок, обміну науково-технічним персоналом, спільної реалізації проектів, з метою скорочення витрат, які є необхідними для розроблення та реалізації технологій.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 18-19 березня здійснює державний візит до Кувейту. Програмою перебування передбачені переговори глави держави з найвищим політичним керівництвом країни –  еміром Держави Кувейт шейхом Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом, прем’єр-міністром Джабером Аль-Мубараком Аль-Хамадом Ас-Сабахом, головою Національної асамблеї Кувейту Марзуком Алі Мухаммадом Аль-Ганімом, віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ шейхом Сабахом Халідом Аль-Хамадом Ас-Сабахом.

Президент України також зустрінеться із керівництвом провідних інвестиційних фондів Кувейту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-