Рада затвердила Дисциплінарний статут Нацполіції

Рада затвердила Дисциплінарний статут Нацполіції

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, яким затвердила Дисциплінарний статут Національної поліції України.

За прийняття відповідного законопроекту №4670 у повторному другому читанні проголосував 251 депутат,  при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дія цього Статуту поширюється на осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро України, осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України та податкової міліції, які повинні неухильно додержуватися його вимог", - йдеться у тексті законопроекту.

Цей Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Згідно зі статутом, віддавати незаконний наказ або такий, що не пов’язаний із службовою діяльністю поліції або виходить за межі посадових (функціональних) обов’язків керівника, забороняється.

Керівник відповідає за свій наказ, результати його виконання, відповідність його закону.

Наказ, відданий з порушенням вимог закону або з перевищенням повноважень, є недійсним та підлягає скасуванню прямим керівником.

За порушення службової дисципліни поліцейські незалежно від займаної посади та спеціального звання несуть дисциплінарну відповідальність згідно з цим Статутом.

Окрім того, Статутом визначається, що заохочення є засобом підтримання службової дисципліни, що полягає у відзначенні поліцейського за успішне виконання ним обов’язків, а також за інші заслуги перед державою та суспільством. При цьому до поліцейських можуть застосовуватися ряд заохочень, зокрема заохочення відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства внутрішніх справ України "Вогнепальна зброя" та "Холодна зброя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-