Рада розгляне законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Рада розгляне законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Укрінформ
Верховна Рада у середу, 14 березня, планує розглянути у другому читанні депутатський законопроект, що передбачає внесення змін до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації.

Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Законопроект №2016 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації" передбачає встановлення чіткого мінімального віку статевого повноліття. Документом також пропонується встановити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років для близьких родичів або піклувальників, які вступати у статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку.

ВР також має розглянути у першому читанні законопроект "Про внесення змін до статті 242 Кримінального процесуального кодексу України" (№6070), ініціатором якого є представник Президента у парламенті Ірина Луценко. Його метою є приведення статті 242 КПК у відповідність до норм Кримінального кодексу в частині встановлення статевої зрілості потерпілої особи у кримінальних провадженнях.

Крім того, парламентарії розглянуть низку урядових законопроектів щодо ратифікації. Зокрема, депутати мають намір ратифікувати Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Болгарії про співробітництво в разі виникнення катастроф (законопроект №0174),  міжурядову Генеральну угоду з Польщею про співробітництво у сфері оборони (№0145) та Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень (№0153). Також розглядатимуться президентські законопроекти №№0177 "Про ратифікацію Листа про внесення змін № 2 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська")" та 0178 "Про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Читайте також: Гройсман збирає Кабмін

Депутати можуть ухвалити на цьому засіданні проект постанови №5463 "Про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України".

На повторне друге читання у середу виноситься законопроект № 4760 "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України". У першому читанні заплановано розгляд проекту постанови №2535а "Про заходи із посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб".

З 16:00 народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-